Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Καθημερινά κολυμβητές πραγματοποιούν εθνικά ρεκόρ

Αδύνατον να κολυμπήσεις χωρίς τα μπρατσάκια σου. Σκέφτεσαι τότε να ενώσεις τα καλαμάκια από τους καφέδες (όχι πια φραπέδες, μόνο φρέντο, φρεντάκια, φρεντουλίνια) κι αφού στουπώσεις τις δυο μασημένες άκρες με μπόλικο κερί απ’ το αυτί σου το δεξί να τα ενώσεις και να τα δέσεις γύρω από το κάθε μπράτσο σου. Κατευθείαν κουράστηκες και αποφάσισες να πατήσεις το κομβίο της αυτόματης ηλιθιοποίησης, άνοιξε το κινητό.

Ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ εκείνων των γυναικών που χασκογελάνε και χορεύουν μπροστά απ’ τις κάμερες που τις σημαδεύουν σαν να θέλουν να ουρήσουν με δύναμη μπροστά και αντράκια, ματσό και ξυρισμένα από τα δύο μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μέχρι τ’ αυτιά. Η συνταγή όσο πιο περίεργη τόσο μεγαλύτερος ο σεφ. Η είδηση απαραίτητα να συνοδεύεται από λίγο γυμνό, μερικά ακαταλαβίστικα σχόλια και αρκετά ποτήρια κρύου νερού για να πάνε κάτω τα αγχολυτικά. 

Λίγο πριν τις διαφημίσεις, ένα κοριτσάκι εισέρχεται χαριτωμένα στο τηλεοπτικό πλατό. Με έκπληξη οι γλάστρες και οι μαϊντανοί εναποθέτουν τις ελπίδες διψήφιων ποσών θεαματικότητας στη μικρή θεά - Ιησού. Εκείνη μαεστρικά σηκώνει το φορεματάκι της, που κανείς δεν είχε προσέξει ότι από την μια μεριά ήταν φουσκωμένο και παράλληλα έδειχνε αρκετή σάρκα για να υπάρξει πρόστιμο με πρόφαση την προτροπή σε παιδεραστία, βγάζει ένα ακονισμένο μαχαίρι δύο όψεων και θρυμματίζει το καρότο που ήταν πάνω στην ξύλινη βάση.

Χειροκροτήματα, χαμόγελα, τραγούδια της δεκαετίας του ‘80, τηλέφωνα να αποθανατίζουν τη στιγμή και η μικρή πρωταγωνίστρια σχεδόν αιωρείται πάνω από την μεσήλικη και πάμπλουτη φαλακρή - ξανθιά που κράζει ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της ελεεινής και πανάκριβης ζωής της.

Αποφασίζεις ότι δεν θα κολυμπήσεις. Τόσα και τόσα γίνονται. Οι παραλίες δεν είναι επικίνδυνες, άσε που στη θάλασσα μπορεί ο καθένας να απελευθερώσει τις υγρές του απεκρίσεις κι επίσης δεν ξες αν το μπανιεριό σου θ’ αλλάξει χώμα από τη χημική ένωση με το θαλασσινό νερό. Παραγγέλνεις άλλο έναν καφέ μια που η ξαπλώστρα είναι με την αρχική χρέωση μόνο για τις πρώτες δύο ώρες και παραχώνεις στην άμμο τα προηγούμενα καλαμάκια με τέτοιο τρόπο που τα νύχια σου να στέλνουν σήματα με τη βοήθεια της αντηλιάς στο διπλανό ζευγάρι που τόλμησε να απλώσει μία ψάθα και να αγκαλιαστεί χωρίς να τους φωτογραφίζει κάποιος. Οϊμέ, όλα θα συμβούν κι αυτό το καλοκαίρι.