Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Ρεφενέ στις ιδέες

Μεσημέρι Τετάρτης, εργάσιμη ημέρα μετά το τριήμερο και την Τρίτη της συνήθειας. Στα πλαίσια της αρχαιοελληνικής παράδοσης το χωριό μαζεύτηκε στο καφενείο του ξαδέρφου του Δημάρχου για να συζητήσει τους εναλλακτικούς τρόπους τουριστικής προώθησης του τόπου. Αρχικά αφού ακούστηκαν οι απόψεις δημιουργίας συνεταιρισμών για να αντλήσουν επιδοτήσεις ή δήμευσης περιουσιών προς ικανοποίηση της ζήτησης εδαφών από το εξωτερικό, έπεσαν κατάκοποι κάτω από το μεγάλο πλατάνι με τις διαφημίσεις για να ακούσουν το λογύδριο του εκλεγμένου τους.

Ο Δήμαρχος είναι ένας καθημερινός άνθρωπος όχι της βιοπάλης αλλά του μεσήλικα επαρχιακού ινφλουένσερ. Ξέρει να ακούει πολύ προσεκτικά, είναι εκπαιδευμένος να το δείχνει αυτό ενώ παράλληλα ασχολείται νοητικά με την εξέλιξη των πιθανοτήτων στα διαδικτυακά παίγνια από υπεράκτιες έδρες και στη συγκάλυψη της τελευταίας περίπτωσης ανθρώπινης εκμετάλλευσης από ψηφοφόρο. Στο τέλος σηκώνεται όρθιος, φτιάχνει το σακάκι του, αφήνει το ηλεκτρονικό τσιγάρο στα χέρια του γραμματέα και ανακοινώνει την πρόταση - απόφαση. 

Ομόφωνα οι πολίτες - ψηφοφόροι ζητωκραυγάζουν και τον εγκαλούν στο βήμα του καφενείου του ξαδέλφου ώστε να τον επευφημήσουν κι άλλο κάτω από διαφορετική οπτική γωνία αποτύπωσης και απευθείας μετάδοσης μέσω ιστοριών στον παγκόσμιο ιστό. Η πρόταση - απόφαση εμπερικλείει όλες τις επιστημονικές σύγχρονες τάσεις και απόψεις για το πως μπορεί ένας οικισμός στην ηπειρωτική χώρα, μακριά από εθνικούς οδικούς άξονες, θάλασσα και φυτείες καλαμποκιού ή μαριχουάνας να υπογραμμιστεί στο χάρτη. 

- Αυτό, δήλωσε ο δήμαρχος - επαρχιακό σελέμπριτι, θα γίνει με τον πιο απλό τρόπο. Θα τοποθετήσουμε μια πινακίδα στη διασταύρωση για την μεγάλη πόλη, πενήντα χιλιόμετρα από την είσοδό μας, που θα αναφέρει με σκαλιστή βυζαντινή γραφή “Ελάτε στον ευλογημένο τόπο μας. Οι γεμάτοι με εθνική και θρησκευτική μισαλλοδοξία κάτοικοι θα κάνουν την παραμονή σας αιωνία μνήμη”.

Μετά τον κατακερματισμό των ιαχών επευθυμισμού από τα κερασμένα υποβρύχια με εμφιαλωμένο νερό σε όλους,η ομήγυρη κατευθύνθηκε προς την κοντινότερη παροχή ενέργειας (πολύμπριζο) ικανοποιημένη από την τροπή που έλαβαν τα πράγματα. Για ημέρα Τετάρτη το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο, τόσο ιδεολογικά όσο και στα πλαίσια της σοσιαλιστικής τοπικής διακυβέρνησης, που κουρασμένοι οι ψηφοφόροι - δημοτικοί υπάλληλοι και φερέλπιδες υπαλληλίσκοι άρχισαν να στέλνουν στις υπηρεσίες τους μηνύματα απουσίας λόγω έκτακτης αρρώστιας με αυριανή ημερομηνία.