Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

μεταξύ ανθρώπων και αχειροποίητων χαλβάδων

υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πιστευτών και κατανοητών κοινών ψεμάτων. το μόνο απίστευτο είναι η αλήθεια... και καθώς το ρολόι δεν σταματάει και δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ένα απομονωμένο δευτερόλεπτο, είναι προτιμότερο οι λιγοστοί σκεπτόμενοι άνθρωποι να σπάνε τη φούσκα μέσα στην οποία οικειοθελώς βρέθηκαν παρά τ' αρχίδια των ανεπαίσθητα λιγότερων αλλά αισθητά περισσότερα σκεπτόμενων. μέσα στο συρμό από μπατζανάκηδες - κουμπάρους κι αφορισμένους, υπάρχουν κι αυτοί οι μετριοπαθείς ψυχασθενείς, που ανοίγουν ένα χαρτάκι να για να βρουν μέσα μια...

πρόταση... η πρόταση: "Έλα να συμμαζέψουμε" σημαίνει... χρειάζομαι ένα δούλο να μου κάνει τη δουλειά κι εγώ να διατάζω καθώς πίνω τον καφέ και κάνω brainstorming. σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ο δούλος παίρνει τη θέση του θεατή που απλά κουνάει καταφατικά το κεφάλι του και χειροκροτεί. σε κάθε περίπτωση το μαζί είναι χαρακτηριστικό του κοπαδιού και πρέπει αυτός στον οποίο απευθύνεται η πρόσκληση - διαταγή να είναι πρόθυμος να εκτελέσει εντολές χωρίς χρηματικές ή αντιπραγματισμού απαιτήσεις - ελπίδες. στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η σφαιρική γνώση του ΚΟΚ (Κώδικα Οικονομικής Καλοσύνης)... δηλαδή:

όταν θέλεις το αμάξι σου να έχει την ημερομηνία γέννησής σου ή της ομάδας σου τότε πρέπει να πληρώσεις. κι άλλα. αν θες να ανανεώσεις το δίπλωμά σου και δεν έχεις όρεξη να τρέχεις στους γιατρούς τότε μπορείς να πληρώσεις αντί γι' αυτό. κι άλλα ακόμα. σαν τύχει να μην μπορείς να οδηγήσεις και κόβεσαι συνέχεια καλύτερα να πληρώσεις μια και καλή αντί να έχεις τα εξέταστρα και το άγχος. κι άλλα πολλά. το άγχος κάνει κακό. απέβαλλε το πληρώνοντας. κάπου βαθειά μέσα στις τσέπες σου κάποια κατήχηση σου έχει βάλει το μικρόβιο - γνώση ότι δεν θα ζήσεις για πάντα... δεν χρειάζεσαι κανόνες, εμβόλια, φανάρια, ώρες κοινής ησυχίας, σοβαρότητα κοκ (και ούτε καθεξής σημαίνει σ' αυτή την περίπτωση)... το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια σύμβαση αορίστου χρόνου γιατί και το ένα σύμπαν αόριστο είναι... ενώ:

μερικά απ' τα άλλα παράλληλα σύμπαντα έχουν υπερπληθυσμό από μασκοφόρους του ιού με πλαστικό μετάλλιο στο χέρι, βρίσκονται ολόγυρα παντού και μοιράζουν υποσχέσεις στους ιθαγενείς αφού είναι φθηνότερες από καθρεφτάκια. οι μανούλες από αυτό το γκρουπ ταΐζουν τα βρέφη στο στόμα πατάτα τηγανητή από την κεντρική καντίνα και οι πατερούληδες κρατάνε στην αγκαλιά τους κινητά που φεγγοβολούν από τις ελπίδες των στοιχηματικών κονσολών. έτσι μεγαλώνει ένα ακόμα παλιοχριστιανόπουλο με ανάσες σκουληκιών να προλογίζουν έναν ευτυχισμένο θάνατο κάποτε στο καλοκαιρινό εξοχικό με τζάκι και ψησταριά στους Γαργαλιάνους της Μεσσηνίας.